Kreatín je jedným z najobľúbenejších suplementov pri cvičení. Kreatín je molekula, ktorá sa prirodzene nachádza vo vašich bunkách. Užívanie kreatínu ako doplnku môže zvýšiť hladinu jeho koncentrácie vo vašich bunkách, čo vedie k niekoľkým zdravotným a výkonnostným výhodám. 

Kreatín je účinným doplnkom so silnými výhodami pre športový výkon a zdravie. Môže zvýšiť funkciu mozgu, bojovať proti niektorým neurologickým ochoreniam, zlepšiť výkon pri cvičení a urýchliť rast svalov. Zaraďte kreatín medzi svoje doplnky výživy

Doplnenie kreatínu poskytuje dodatočnú energiu ATP, ktorá zlepšuje výkon pri vysoko intenzívnom cvičení. 

Kreatín môže stimulovať niekoľko kľúčových biologických procesov, ktoré vedú k zvýšenému rastu a veľkosti svalov. Kreatín môže zvýšiť krátkodobý aj dlhodobý rast svalovej hmoty. Je to najúčinnejší dostupný doplnok na budovanie svalov.

Kreatín môže znížiť niektoré príznaky Parkinsonovej choroby zlepšením svalovej sily a funkcie. Štúdie na zvieratách naznačujú, že kreatín môže znížiť symptómy a progresiu neurologických ochorení, ako aj predĺžiť dĺžku života ľudí, ktorí nimi trpia.

Kreatín môže pomôcť znížiť hladinu cukru v krvi po jedle a zlepšuje funkcie mozgu. Doplnenie kreatínu môže dodať vášmu mozgu dodatočnú energiu, čím sa zlepší pamäť a inteligencia u ľudí s nízkou hladinou kreatínu. Kreatín môže znížiť príznaky únavy a vyčerpania tým, že dodá vášmu mozgu dodatočnú energiu a zvýši hladinu dopamínu.

Kreatín je bezpečný a účinný doplnok, ale o najvhodnejšom čase na jeho užívanie sa diskutuje. Počas tréningových dní výskum ukazuje, že najlepšie je užívať kreatín krátko pred, alebo po cvičení. Navyše, užívanie kreatínu s potravinami, ktoré obsahujú sacharidy a bielkoviny, vám môže pomôcť maximalizovať výhody.

hello@leadmedia.sk | gymhero.sk